x

Zenica

Nakon kvalifikacija DWC održana i gala večer u BNP! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica,, 07.03.2020.godine u 20:00 sati, predstavljena je “Gala večer” ARS Centra Zenica. 

Ova večer organizovana je nakon kvalifikacija Bosne i Hercegovine za svjetsko takmičenje DWC 2020. godine, za Italiju, a koje se održavalo istoga dana u jutarnjim satima. Ovu englesku licencu jedini u Bosni I Hercegovini je dobio ARS Centar Zenica te je na taj način postao domaćin I organizator kvalifikacija kojim je Bosna i Hercegovina postala članica zajednici od 62 zemlje svijeta

Kao I u svim evropskim gradovima Gala je revijalnog karaktera sa varijacijama iz klasičnog I modernog baleta, ali I drugim plesnim performansima i jedinstvrna je po sadržaju. 


Na Gala večeri su učestvovali najbolji takmičari sa kvalifikacionog takmičenja u Zenici, a po preporuci žirija, koji ć,e predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju DWC 2020. , u Italiji, gradu Rimu, od 27.06.-04.07.2020. godine.

Pored takmičara, gosti večeri su bili i solisti Sarajevskog narodnog pozorišta, Tamara i Boris Vidaković, koji su izveli duet iz predstave Krcko Orascic, koreografa Konstantina Kostjukova i varijaciju iz predstave Don Quixote, koreografa Ronalda Savkovica.


Gost večeri je bila i Adna Kujundžić, djevojka koja je za Bosnu i Hercegovinu sa DWC 2017. godine prvi put osvojila zlatnu medalju u modernom baletu.

Ovo je bila još jedna prelijepa noć za ljubitelje baletne i plesne umjetnosti u organizaciji ARS Centra iz Zenice , a u cilju nastavka rada u promociji baletne umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.