x

Nakon Mostara, Teqball Summer Tour nastavlja turneju u Konjicu

U nedjelju 25. jula 2021. godine, održano je drugo kolo Teqball Summer Tour – powered by SARA voda u Mostaru, na platou tržnog centra Plaza. Turneja je planirana da se održi u osam bh. gradova u periodu od 18. jula do 29. augusta, a sljedeće kolo turneje se održava u hotelu Garden City u Konjicu, i to 1. augusta. sa početkom u 11:00h.

Teqball Summer Tour će nastaviti svoje putovanje kroz preostalih šest gradova i to: Konjic, Kakanj, Tuzla, Banja Luka, Brčko te veliko finale u Sarajevu. Pobjednici sedam gradova će se sresti u finalu u Sarajevu, gdje će biti osigurana novčana nagrada u iznosu od 1.500 KM i druge vrijedne sponzorske nagrade.

Organizatori iz ACAR Events su poručili kako je sve spremno za sportski spektakl te da očekuju veliku posjećenost tokom turneje, kako bi publici na djelu mogli prikazati Teqball – najbrže rastući sport na svijetu.


Uz sve to, bitno je ispoštovati sve epidemiološke mjere na što su se organizatori ranije obavezali u dogovoru s nadležnim organima.

”Nakon sjajnog otvaranja u Trebinju, građani Mostara su izašli u velikom broju na plato tržnog centra Plaza kako bi vidjeli sasvim novi sport te učestvovali na turniru. Pobjednici drugog kola u Mostaru će imati priliku osvojiti glavnu nagradu u velikom finalu u Sarajevu”, poručili su iz ACAR Events-a. Teqball je urbani sport temeljen na nogometu i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi bez obzira na spol i godine. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.