x

Nakon što je sletio u Tuzlu iz Njemačke umjesto u karantin otišao na ćevape u Srebrenik!

Zbog pandemije koronavirusa na međunarodnom aerodromu Tuzla vrše se sanitarni nadzori putnika nakon čega budu izdate naredbe osobama dolaze iz inostranstva idu u kućnu izolaciju od 14 dana, piše Tuzlanski.ba.

Također, službenici MUP-a TK vrše provjeru da li se zaista poštuje ova mjera mjera predostrožnosti u Tuzlanskom kantonu zbog pandemije koronavirusa u svijetu. ‘Policija je uzela učešće, vrše se operativne aktivnosti na terenu, pruža se pomoć u vršenju nadzora poštivanja izrečenih mjera izolacije, istaknula je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić. 


Međutim, građani i dalje prijavljuju brojne slučajeve nepoštivanja mjera izolacije. Posebno je to uočljivo u manjim mjestima. Tako je na društvenim mrežama jedan mlađi muškarac nakon što je sinoć sletio na međunarodni aerodrom Tuzla iz Njemačke objavio kako mora u karantenu na period od 14 dana.


Koliko je neozbiljno shvatio naredbu da zaista mora biti u kućnoj izolaciji mladić je pokazao i današnjom objavom na društevnoj mreži Facebook gdje je podijelio sliku iz jedne ćevabdžinice u Srebreniku uz opis ‘Što me zeza karantena, ne mogu ni ćevape jesti u Bosni’. Kako Tuzlanski.ba saznaje službenici MUP-a TK odnosno PU Srebrenik upoznati su sa ovim slučajem nepoštivanja izdate naredbe o kućnoj izolaciji zbog proglašene pandemije korona virusa.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Tuzlanski.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.