x

Tužna vijest iz Italije

Nakon stravičnog pada preminuo 19-godišnji Jason Dupasquier!

Iz Mugella stiže vijest koju niko nije želio da čuje.

Jason Dupasquier (19) je preminuo u Firenci nakon stravičnog pada tokom kvalifikacija iz Moto 3 serije na stazi Mugello.

Švicarski vozač je sa staze u bolnicu prebačen helikopterom, tokom noći je operisan, ali nije preživio nakon komplikovanih povreda glave.


Incident na stazi u Mugellu dogodio se u samom finišu kvalifikacija kada je Dupasquier izgubio kontrolu nad motorom, te je pao, a iza njega je išao Sasaki koji ga je pokušao izbjeći i izgubio je također kontrolu nad motorom.

Njegovi roditelji, Philippe i Andreas su iz Freiburga odmah doputovali na kliniku, baš kao i predstavnici ekipe Prustel koja je odlučila da njeni vozači više ne voze ovog vikenda.


Nakon što je čuo za nesreću, njegov prijatelj, mentor i sunarodnjak, Tom Luthi nije vozio utrku u Moto 2 seriji. Naravno uz prethodnu dozvolu ekipe.

Vozači iz Moto 3 serije su i smrti Dupasquiera obaviješteni nakon jutrošnje utrke. Moto 2 trka je započela prema planiranom.

Dupasquier je imao svega 19. godina. U dosadašnjem dijelu sezone ostvario je značajan napredak, ali je nažalost njegov život okončan tek kada je počinjao.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.