x

australian open

Naomi Osaka osvojila Australian Open i postala najbolja teniserka svijeta

Naomi Osaka je pobjedom nad Petrom Kvitovom rezultatom 2:1 u setovima osvojila Australian Open i postala najbolja teniserka svijeta.

Finale prvog Grand Slam turnira sezone nije mogao donijeti bolji okršaj. Nakon što je Simona Halep ispala u osmini finala, a u borbu za titulu ušle Osaka i Kvitova, bilo je jasno da će pobjednica ovog duela od ponedjeljka naslijediti rumunsku teniserku na poziciji broj jedan WTA liste, dok će poražena postati druga teniserka svijeta.

U prvom setu viđeno je osam prilika za break, pet za Čehinju i tri za Japanku, no nijedna nije uspjela to iskoristiti, te je prvi set otišao u tie-break. U 13. gemu prvog seta Osaka je napravila dva breaka i povela sa 1:0 rezultatom 7:6(2).

Drugi set je počeo odlično za Čehinju. Kvitova je osvojila prvi gem na svoj servis, a potom i napravila break za 2:0. No, Osaka uzvraća odmah re-breakom, a potom i ekspresno izjednačava na 2:2.

Nakon novog breaka kojeg je potvrdila na svoj servis Osaka odlazi na velikih 4:2. U devetom gemu Osaka je imala tri vezane meč-lopte na Kvitovin servis, no nije ih iskoristila. Potom je Japanka servirala za meč, ali je Čehinja napravila break i izjednačila na 5:5, a nakon još jednog breaka Kvitova osvaja drugi set rezultatom 7:5 i na taj način se izborila za odlučujući treći set.

Iako su svi očekivali da će Kvitova biti ta koja će biti bliža pobjedi, Osaka se psihički brzo vratila u meč, u trećem setu je napravila jedan break i dobila ga rezultatom 6:4 i na taj način osvojila svoj drugi Grand Slam turnir u karijeri nakon prošlogodišnjeg US Opena.

Dvadesetjednogodišnja Osaka će od ponedjeljka biti najbolja teniserka svijeta sa 7.030, Kvitova će biti druga sa 6.290, a Halep treća sa 5.582 bodova.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.