x

Pregovori pri kraju

Napadač stiže u Dortmund, kakva sudbina očekuje Haalanda?

Borussija Dortmund ušla je u finalne pregovore oko dovođenja napadača PSV-a, 22-godišnjeg Donyella Malena.

Pomenuti fudbaler je već duže vrijeme na radaru Milionera, a sada je čini se posao pri kraju. Ovu vijest je prenio i ekspert za transfere Fabrizio Romano.

Dolazak Malena u Dortmund otvara i nova pitanja oko sudbine Erlinga Haalanda. Borussija je dobila ponudu Chelseaja od 175 miliona eura, ali sigurno je da će Milioneri biti pod pritiskom kada je u pitanju Norvežanin.


Čelnici Borussije su izjavili da neće prodati Haalanda, ali možda je samo to dio neke igre i strategije koju pomalo otkriva dolazak Donyella Malena.

Kada je u pitanju Malen, pomenuti napadač je prošao sve omladinske selekcije Nizozemske, a upisao je i 13 nastupa za seniorsku selekciju Oranja, te postigao dva pogotka.


Bio je jedno vrijeme u mlađim kategorijama Ajaxa i Arsenala, međutim nije se baš pokazao, a onda je 2018. godine prešao u omladinski tim PSV-a, zatim i u seniorski tim Električara iz Eindhovena gdje je eksplodirao, a trenutna vrijednost prema transfermarktu iznosi 30 miliona eura. Sa PSV-om ima ugovor do juna 2024. godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.