x

Gattusov tim u polufinalu Kupa Italije

Napoli u "ludoj" utakmici savladao Lazio!

Sinoć je na stadionu San Paolo odigran meč četvrtinala Kupa Italije. Napoli, koji je u užasnoj formi, je dočekao Lazio, koji je u odličnoj, ipak domaći su uspjeli slaviti rezultatom 1:0.

Svašta se dešavalo na San Paolu, ali je na kraju Napoliju za pobjedu bio dovoljan gol Lorenza Insignea još iz druge minute utakmice.

Igrači Napolija su odigrali odličnu akciju, a onda je Insigne sjajnim potezom izbacio dvojicu čuvara i zabio za 1:0.

Nedugo nakon toga, međutim, Insigne pravi penal, a loptu uzima Ciro Immobile. Ipak, sjajni napadač Lazija se okliznuo u ključnom momentu, pa je loptu poslao visoko preko gola. Tako je propala velika šansa za Lazio u 10. minuti susreta.

U 19. minuti Napoli ostaje sa desetoricom pošto je Hysaj dobio drugi žuti karton, ali samo šest minuta kasnije isključenje i kod Lazija.

Sudija Massa je želio pokazati Leivi žuti karton nakon jednog faula, ali onda Brazilac burno reaguje, pa mu glavni arbitar pokazuje direktan crveni karton.

Promjene rezultata do kraja prvog dijela nije bilo, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Lazio je pokušavao u nastavku, a u 63. minuti je uspio i zatresti mrežu gola Napolija, ali je ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

Imao je i Napoli svoje prilike, pa je tako Milim u 71. minuti pogodio stativu.

Spasila je potom prečka Napoli nakon pokušaja Immobilea iz 84. minute, da bi koji trenutak kasnije fudbaler domaćih Mario Rui pogodio desnu stativu gola Lazija.

U 90. minuti se ponovo trese mreža gola Napolija, ali VAR interveniše i gol se poništava zbog nove nedozvoljene pozicije.

Do kraja je ipak, nekako, ostalo 1:0, pa je Napoli zahvaljujući golu Insignea iz druge minute susreta slavio pobjedu i osigurao prolaz u polufinale Kupa Italije.

Napoli će u polufinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Inter - Fiorentina.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.