x

ozbiljan skandal

Napolijev gazda obećao "svetinju" Jamesu Rodriguezu, navijači bijesni

Napolijev vlasnik Aurelio De Laurentiis odlučio je po svaku cijenu u klub dovesti Kolumbijca Jamesa Rodrigueza, koji se i dalje premišlja oko nastavka karijere nakon povratka u Real Madrid s posudbe u Bayernu.

De Laurentiis vjeruje kako James može napraviti potrebnu razliku u borbi za prekid Juventusove dominacije i spreman je doslovno na sve pa čak i otvoreno zaratiti s najvernijim navijačima.

Naime, De Laurentiis je javno obećao Jamesu da će ukoliko potpiše dobiti dres s famoznim brojem 10, koji je već duže od dvije decenije u penziji u čast neponovljivog Diega Armanda Maradone.

Argentinac je sedam sezona nosio Napoli i donio mu dvije titule prvaka (1987. i 1990. godine), Kup Italije i Superkup te Kup UEFA-e.

Maradona i dalje ima status božanstva pa su se navijači odmah pobunili, a neki su čak zaprijetili kako kako Maradoninu "desetku" ne bi dali ni da Lionel Messi dođe u klub.

U međuvremenu, pregovori s Realom već su odmakli, dogovor je vrlo blizu, a Rodriguez bi prvu sezonu proveo na pozajmici dok bi ga potom Napoli otkupio za 50 miliona eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.