x

Napustila nas je Sofija Nakić (16): Sačekala tatu da je poljubi i sklopila oči! Poslije višemjesečne borbe za život otišla je na neko bolje mjesto!

Šestaestogodišnja Sofija Nakić preminula je danas u grčkoj bolnici poslije visemjesečne borbe sa sarkomom vezivnog tkiva. Hrabra tinejdžerka borila se protiv dječjeg raka, ali i pored svih napora grčkih ljekara, njeno izmučeno tijelo nije izdržalo.

Mjesecima nije mogla da zatvori usta, već ih je držala otvorenim na silu. Nije mogla ni da kaže šta je muči, niti je mogla da pojede čvrst zalogaj hrane. Sofiji je opaka bolest dijagnostikovana u junu prošle godine, a prvi simptomi bolesti pojavili su se decembra 2017.

Maja Kostović, prijateljica Sofijine porodice, rekla je da je djevojčica od juče bila u komi.

- Bojan, njen otac, hitno je otputovao za Atinu. Sačekala je svog tatu da dođe da je poljubi još jednom i otišla na neko bolje mjesto - navela je Maja, koja je i bila admin grupe "Sa Sofijom do pobjede".


- Nije se budila. Jednostavno je bila nejaka da izdrži terapije, a tumor je pritiskao mozak - rekla je Maja za Telegraf.rs i dodala:

"Hvala svima što ste bili uz Sofiju do posljednjeg minuta njenog života. Hvala vam svima što ste se na sve moguće načine trudili da joj pomognete. Nažalost, bilo je kasno".

Podsjetimo, Sofija je prije 10 dana otputovala za Atinu gdje je trebalo da se podvrgne operacijama i terapiji. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.