x

Jeste li jedan od njih

Narcisi imaju specifičan razlog zbog kojeg vole ostati u kontaktu s bivšom

Ostati prijatelj sa svojim bivšim partnerom stvar je ličnog izbora. Međutim, psiholozi da postoji specifičan razlog zbog kojeg neko voli ostati u kontaktu s bivšim partnerom te da to rade uglavnom narcisoidni ljudi.

Neki ljudi, nakon što prestane bol i frustracija, shvate da i dalje imaju veliku platonsku naklonost prema bivšoj ili jednostavno shvate da bolje funkcionišu kao prijatelji, nego kao bračni par, piše Men's Health.

Drugi pak ne žele ili jednostavno ne mogu naći način da promijene prirodu odnosa kako bi zadržali određenu osobu u svom životu.

No, kako ističe klinički psiholog doktor Ramani Durvasula, narcisi često imaju običaj ostati u kontaktu sa svojim bivšim i to samo iz potrebe.


Postoji nekoliko faktora koji podliježu ovakvom ponašanju, pojašnjava ona. Narcisi se često bore s činjenicom da ih je neko napustio.

"Oni se bore sa suštinskom nesigurnošću. Narcisi su skloni tom primitivnom osjećaju napuštenosti, naročito ukoliko je osoba s kojom su nekad bili u vezi neko ko je bogat, moćan, atraktivan, mnogo mlađi od njih", govori ona.


I na kraju, dodaje Durvasula, narcisi jako vole imati tajne, jer su tajne za njih znak da imaju moć.

"To ne znači da vjerujem da su svi koji ostanu u kontaktu s bivšim narcisi", napominje ona.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.