x

Nasilnice danima maltretirale i tukle vršnjakinju (15) samo zato što je siromašna: Šamarale i šutirale djevojčicu koja nema oca, a brat joj je bolestan!

Stravični snimci brutalnog vršnjačkog nasilja u dvorištu škole u Barajevu, na kom se jasno vidi i čuje kako se djevojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom udarajući joj šamare već danima kruže društvenim mrežama. Naime, jedna djevojčica iz grupe četrnaestogodišnjih nasilnica koje su tukle Aleksandru M. vršnjakinju iz osnovne škole u Barajevu, zove se Danica.

Djevojčica koja je đak srednje škole, a koja je bila svjedok jednog od napada, opisala je kako je nasilje izgledalo:

- Sve se desilo u dvorištu osnovne škole, nedaleko od srednje škole. Te djevojčice nasilnice su počele da vrijeđaju tu malu djevojčicu govoreći joj kako je seljanka i kako njeni roditelji prose za garderobu, Nakon toga, žrtva je jednoj od nasilnica rekla : "ja barem nisam ku*va kao ti", nakon toga su uslijedili i šamari od strane nasilnica.

Međutim, u javnosti ne postoji cijeli snimak, a nakon šamaranja nasilnice su oborile žrtvu na pod i krenule da je šutiraju u stomak, žrtva je krvarila i završila u Hitnoj. Kako saznajemo, djevojčica živi u teškim uslovima i stalno trpi ponižavanje.


- Ima brata koji je bolestan, a tata joj je umro. Živi s majkom koja se muči i bori za svoju djecu - piše izvor blizak porodici, navodeći da žrtva ne posjeduje ni mobilni telefon poput svih svojih vršnjakinja, zbog čega je uzrok maltretiranja vjerovatno ta oskudnost i siromaštvo u kojoj ona živi.

Djeca su na instagramu, podrška djevojčici AM, dala podršku pretučenoj djevojčici napisala da Aleksandra već dugo trpi nasilje vršnjaka i da je ovo samo jedan slučaj koji je dospio u javnost. Očekuje se da će u školu doći inspekcija, policija, novinari, a protiv nasilnica je pokrenut postupak.


Inače, kako su mediji pisali, direktoru Srednje škole Barajevo Dobrivoju Jeliću prijeti smjena s tog mjesta poslije vršnjačkog nasilja koje se desilo u dvorištu te škole, a o kojem on nije obavijestio nadležne dva dana.

Roditelji jedne od nasilnica međutim krive direktrora srednje škole za ovaj događaj. Do sada su objavljena četiri snimka. Prvo snimak nasilja osvanuo je prije tri dana, ali nisu svi napadi snimljeni u školskom dvorištu, već i van njega.

Kako se navodi, Aleksandru su tukli i oborili na zemlju gdje su nastavili da je šutiraju dok joj nije pozlilo. Podsjetimo, policija je podnijela krivične prijave protiv I. O. (15) i D. I. (14) zbog nasilničkog ponašanja, jer su u dvorištu OŠ „Knez Sima Marković“ maltretirale A. M. (15).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.