x

OD 21:00

Nastavlja se Liga prvaka: Liverpul i Real popravljaju dojam, Napoli veliki favorit

Frankfurt i Liverpul će biti domaćini zanimljivim duelima u okviru Lige prvaka


Večeras se nastavlja program osmine finala Lige prvaka. Prošle sedmice su odigrane četiri utakmice, a večeras će biti igrane još dvije.

Loša sezona za velikane

Sve oči će biti uprte na duel koji se igra u Engleskoj. Liverpul će na svom Enfildu dočekati Real Madrid. Obje ekipe su u dosta slabijoj formi nego što su bili prošle godine i trenutno im je ostao samo nastup u Ligi prvaka s kojim bi mogli popraviti dojam o tekućoj sezoni.

Real Madrid još i ima šansu da se upusti u borbu za prvaka domaćeg prvenstva, naravno za to bi im trebao apsolutni kolaps u Barceloni, dok Liverpulu treba čudo kako bi se samo i kvalifikovali za Ligu prvaka naredne sezone.

Obje ekipe će imati problema sa izostancima. Anćeloti (Ancelotti) će se morati osloniti na nekoga poput Danija Sebaljosa (Cebalos), pošto su zbog bolesti otpali Kros (Kroos) i Ćuameni (Tchouameni), a italijanski stručnjak neće moći računati ni na Ferlana Mendija (Ferland Mendy) zbog povrede.

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) na raspolaganju neće imati Ibrahimu Konatea, Luisa Diaza, Tijaga Alkantaru (Thiago Alcantara), kao i Artura Mela (Arthur). Upitan je i nastup urugvajskog napadača Darvina Nunjeza (Darwin Nunez).

Sigurno je da će i uz sve ove izostanke duel Liverpula i Real Madrida donijeti mnogo uzbuđenja.

Ajntraht Frankfurt – Napoli

U drugoj utakmici večerašnjeg programa se sastaju uvijek nezgodni Ajntraht Frankfurt i odlični Napoli.

Prvoplasirana ekipa Napolija igra sezonu iz snova. Predvođeni Lućianom Spaletijem (Lucciano Spalleti) sa klupe i Kvičom Kvarachelijom (Kvicha Kvaratshelia) kojeg su navijači napuljske ekipe od milja prozvali „Kvaradona“, gaze sve pred sobom. U odličnoj je formi i napadač iz Nigerije Viktor Osimhen.

Napoli trenutno ima 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter u Seriji A, pa će se sigurno moći posvetiti i Ligi prvaka, koju bi možda žrtvovali da su im rivali bliže na tabeli.

Ajntraht Frankfurt je trenutno šestoplasirana ekipa njemačke Bundeslige. Za Frajburgom, koji je na četvrtoj poziciji, kasne dva boda i sigurno je da će se potruditi da ovaj put preko domaćeg prvenstva osiguraju nastup u Ligi prvaka.

Randal Kolo Muani, francuski reprezentativac, predvodi njemačku ekipu, a odličnu mu podršku pružaju Daiči Kamada (Daichi) i Mario Gece (Gotze), heroj Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Obje ekipe će biti bez bitnijih izostanaka.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.