x

AVANTURE I UZBUĐENJE

Nauka objašnjava zašto žene vole "loše" momke: Oslobađaju njihovu tamnu stranu

Mnogo žena voli muškarce na koje su ih njihove majke uvijek upozoravale. Zahvaljujući istraživanjima sada znamo zbog čega "fine" djevojke pristaju izaći na sastanak s "lošim" momcima, to jest onima koji lako upadaju u probleme.

Jedan od razloga što žene vole loše momke je taj što imaju visok stepen samopouzdanja, piše Bright Side.

Žene padaju na loše momke jer je to u njihovoj prirodi. Nauka kaže da kada je žena u fazi ovulacije, njeni hormoni utječu na to koga vidi kao oca svoje buduće djece. Upravo ih u tom periodu privlače karizmatični i buntovni momci.

Osim toga, privlačna im je i njihova ličnost. Naime, loše momke ne zanima ništa. Za njih ne postoji pravilnik i uvijek žive na ivici. Pa iako vole kontrirati i držati svoje uvjerenje kao jedino ispravno, uvijek znaju kako postupiti prema jednoj dami.

Jedna od karakteristika "lošeg momka" koje žene vole je ljubav prema avanturi i uzbuđenju.

Djevojke biraju loše dečke u odnosu na druge, jer žele mušku figuru koja ih može zaštititi. Zapravo, njihov fizički izgled je razlog zašto se žene osjećaju sigurno pored "lošeg" momka.

Jedno istraživanje je otkrilo da žene biraju muškarce na osnovu dobrog izgleda, pa će gotovo svaka žena radije izaći s muškarcem koji im je privlačan, nego s "dobrim" momkom.

Psiholog Robyn McKay objasnio je da mnoge djevojke imaju prikrivenu lošu, buntovničku stranu. Obično je kod djevojčica ta osobina potisnuta tokom djetinjstva, a jedan od načina je da je oslobode da se druže s buntovnim momkom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.