x

Sjajno pojačanje

Navijači u ekstazi, šamar u lice PSG-u: Real Madrid ozvaničio veliki transfer!

Real Madrid je ozvaničio novi veliki transfer, nakon što je prošle sedmice ozvaničen dolazak Antonija Rudigera.

Naime, 22-godišnji Aurelien Tchouameni je i službeno novi član Reala Madrida. Francuski reprezentativac u redove prvaka Evrope stiže iz Monaca.

Kraljevi su mladog veznjaka platili 80 miliona eura, dok će još 20 miliona eura isplatiti Kneževima na ime eventualnih bonusa.

Talentovanog veznjaka je silno želio i PSG, ali ovaj fudbaler nije postupio kao Kylian Mbappe i na kraju je izabrao Real.


Tchouamenija mnogi vide kao legitimnog nasljednika Casemira pošto mu je prekidanje protivničkih napada jedna glavna karakteristika.

Sa Real Madridom je potpisao ugovor do 2028. godine. Osim PSG-a Kraljevi su bili brži i od Liverpoola i poziv Juergena Kloppa nije bio dovoljan da Tchouameni promijeni svoje mišljenje.


Prošao je omladinske selekcije Bordeauxa, a u Monaco je stigao prije dvije godine. Kneževi su ga platili 18 miliona eura, a sada su ga prodali za višestruko veći iznos.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je debitovao za A reprezentaciju Francuske i to protiv Bosne i Hercegovine te je u međuvremenu postao standardan među Trikolorima.

U sezoni na izmaku odigrao je više od 50 klupskih utakmica te se može reći da na Bernabeu stiže sa određenim iskustvom bez obzira što ima 22 godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.