x

NJEGA

Navike koje mogu zaustaviti starenje

Sunce, a tačnije UVA zračenje, također je odgovorno za starenja čak i u veoma mladoj dobi

DNK određuje kada i koliko brzo će naša koža početi da stari, ali uvjeti u kojima odrastamo mogu igrati jednako veliku ulogu. Ukratko, način života, ishrana i njega mogu da promijene „propisani“ tok starenja i privremeno odlože efekte vremena. U svakom slučaju, postoje neke navike koje zaista mogu da promijene izgled vaše kože i da izgledate mlado i svježe.

Posjeta dermatologu

Pravilna njega kože - Ne morate da kupujete bilo koju kremu koju vidite na reklami ili koju vam prijateljica preporuči. Pametno uložite svoje vrijeme i novac i posjetite svog dermatologa, koji jedini može da procjeni šta vam je potrebno. On će vam preporučiti samo kreme i serume koji ciljaju na vaše lične potrebe, što zauzvrat znači da nećete začepiti kožu hiljadama slojeva proizvoda.

Izbjegavajte sunce - Sunce, a tačnije UVA zračenje, također je odgovorno za starenja čak i u veoma mladoj dobi. Tako da ne čudi što čak i djevojke u dvadesetim imaju bore i fleke koje nastaju kao rezultat pretjeranog izlaganja suncu bez zaštite.

Nemojte zanemariti čišćenje - Nijedna krema protiv bora ili hidratantna krema, čak ni najbolja od svih, neće raditi ako koža nije čista. Ukratko, korisni sastojci iz kreme neće djelovati ako je površina vaše kože puna prljavštine, ostataka šminke i mrtvih ćelija.

Teška šminka

Zbog toga su dvostruko uklanjanje šminke, čišćenje svakog jutra i/ili uveče kao i piling veoma važni.

Budite oprezni sa šminkom - Poznato je da teška šminka čini da lice odmah izgleda umornije i starije. Zato izbjegavajte mnogo slojeva pudera, intenzivne ruževe i mnogo sjenki, ili sve zajedno. Radije naglašavajte samo usne ili oči i birajte proizvode glatke teksture.

I obrve su važne

Tanke obrve imaju tendenciju da daju ozbiljan izraz licu koje je sve samo ne mladalačko.

Vodite računa o njihovom obliku i radije ih pustite da rastu, prateći trend koji želi da obrve izgledaju prirodno i pomalo nepravilno.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.