x

KOŠARKA

NBA: Povreda Nurkića, Lillard vodio Portland do pobjede

U noći sa srijede na četvrtak, u NBA ligi, odigrano je 10 utakmica, a u jednom od najzanimljivijih susreta pobjedu su zabilježili Portland Trail Blazersi. Oni su rezultatom 134:124 porazili Utah Jazz uz povredu Nurkića tokom drugog dijela susreta.


Meč nije dobro počeo za Blazerse koji su izgubili prvu četvrtinu. No, u naredne dvije uspjeli su se vratiti u utakmicu, prije svega, zahvaljujući Lillardu. Domaći su dobili drugu i treći dionicu te u posljednjih 10 minuta ušli sa dvocifrenom prednošću.

Portland je mirno priveo meč kraju, a prvo ime susreta je bio Lillard sa 60 poena, a uz to je dodao 7 skokova i 8 asistencija. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić doživio je povredu tokom drugog poluvremena, tačnije tokom treće četvrtine i do kraja se nije vraćao na parket. Prema prvim informacijama, povreda nije teže prirode. Protiv Jazza je Nurkić zabilježio učinak od 10 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Od ostalih utakmica, izdvaja se pobjeda Milwaukke Bucsa u derbiju protiv Denvera rezultatom 107:99 kao i minimalna pobjeda Golden Statea u duelu protiv Memphisa 122:120.


Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.