x

KOŠARKA

NBA: Skromno izdanje Nurkića u porazu od Lakersa

U noći sa nedjelje na ponedjeljak odigrano je pet utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.


Jedan od najzanimljivijih susreta odigran je u Portlandu, gdje su domaći Blazersi dočekali Los Angeles Lakerse. Mnogo oscilacija i rezultatskih preokreta obilježilo je susret, a na kraju su pobjedu ipak odnijeli gosti iz Kalifornije. Lakersi su bolje započeli meč i nakon prve četvrtine imali sedam poena prednosti.


No, do poluvremena su se domaći uspjeli vratiti te na pauzu otići sa plus 25. Međutim, u nastavku su Lakersi preko raspoloženog LeBrona Jamesa smanjili prednost i u posljednju dionicu ušli sa minimalnim zaostatkom. Polovinom posljednje četvrtine Lakersi su poveli te do kraja uspjeli održati sigurnu prednost. Konačan rezultat utakmice bio je 112:121.


Najefikasniji igrač utakmice bio je James sa double-double učinkom od 37 poena i 11 asistencija. Reprezentativac BiH i igrač Portlanda Jusuf Nurkić proveo je na parketu 15 minuta i ubacio dva poena.

Od ostalih rezultata izdvaja se pobjeda Oklahome na gostovanju u Denveru, Netsi su porazili Golden State dok je veoma važnu pobjedu ostvario Phoenix protiv Memphisa.


Izvor: n1info.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.