x

U Brazilu nemilosrdni prema najvećoj zvijezdi

Ne pamte se ovakve kritike na račun Neymara, dali su mu nadimak "trudni dječak"

Brazilska nogometna reprezentacija pobijedila je Čile s 1:0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Brazilci su vezali sedam pobjeda u kvalifikacijama i igraju zaista sjajno. Neymar je ponovo predvodio svoju zemlju, ali je dobio žestoke kritike zbog loše partije, a mediji u Brazilu i tamošnja javnost zamjere napadaču PSG-a na nedostatku fizičke forme i višku kilograma.

Upravo je Neymar u prvom dijelu propustio dvije sjajne šanse za Brazil, da bi rezervista Everton Ribeiro u nastavku donio tri boda Kariokama.

"Trudni dječak" je nadimak kojim je brazilski tisak "počastio" veliku zvijezdu.


"Razumijemo zašto nije izgledao dobro, pa ne može se tek tako trčati i igrati s ovakvom trbuščinom", navodi se na jednom sajtu, dok drugi piše da je "Neymar popio dvije kole, pojeo porciju čipsa sa sirom i slaninu, te ispušio dvije cigare".

Brazilske novinare također je iritirala Neymarova igra. Mnogi od njih smatrali su da bi Titea nogometaša trebao ukloniti s terena tokom utakmice, ali je on ostao do kraja.

"Tite je Neymarov talac i nikada ga ne vadi iz igre. To će učiniti jedino ako Neymar na nosilima bude napustio teren. Tretiraju ga drugačije od svih ostalih jer je jedina superzvijezda, ali to ne bi trebao biti slučaj. To je smiješno. Zašto ga držati 90 minuta na terenu? Vidi se da nije u formi i ovo je bila njegova najgora utakmica u dresu Brazila. Ima prekomjernu težinu i ne može igrati. Čini se da je došao direktno s odmora i da tamo nije razmišljao o utakmicama i sezoni", piše Renato Mauricio Prado, novinar UOL Esportea.


Brazil u nedjelju igra protiv Argentine na svom terenu, a zatim 10. septembra protiv Perua. Nakon sedam kola, Brazil ima maksimalan učinak od 21 bod, Argentina je druga sa šest bodova zaostatka.

Unatoč dobrim rezultatima, Neymar je na žestokom udaru kritičara i ostaje da se vidi hoće li to natjerati selektora Titea da ga u narednim mečevima ranije izvede iz igre ili čak pošalje na klupu a nekom drugom da priliku da bude starter.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.