x

Liverpoola ne zanimaju ponude Barce i Reala

Ne postoji način da se kupi Salah

Mohamed Salah je trenutno jedan od najboljih igrača u Evropi i niko na Anfieldu nije mogao ni pretpostaviti da će Egipćanin zabiti čak 36 golova uz 12 asistencija na 41 meču.

Statistika ne laže, Salah igra u životnoj formi i ono što nije toliko dobro radio prethodnih godina u Chelseaju, Fiorentini i Romi, savršeno radi u Liverpoolu i zato je jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

Navodno su španski velikani Real Madrid i Barcelona spremni da kupe Salaha na ljeto i spominju se cifre od čak 200 miliona funti, čime bi se srušio i prethodni rekord koji je u vlasništvu Neymara, a kojeg je PSG kupio od Barcelone, ali Liverpool je odlučio - nema prodaje.


The Telegraf navodi da je vodstvo Liverpoola donijelo odluku da se odbace sve ponude za Salaha, bez obzira o kojim se ciframa radilo i s koje strane Evrope dolazile.

Salah je mogao postati najskuplji nogometaš svijeta, ali Liverpool je nakon prodaje Philippe Coutinha Barceloni ipak stekao određene finansijske uslove i mogućnosti, pa prodaja Salaha ne dolazi u obzir.


Ako su čelnici Redsa imali dilemu da li zadržati ili prodati Salaha, nedavna četiri gola i asistencija u meču proti Watforda bili su presudni.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.