x

Kritike na račun Edina Džeke

"Neadekvatan kapiten"

Roma je sinoć doživjela debakl od Lazija u rimskom derbiju.

Lazio je komšijama očitao lekciju i slavio s 3:0, a italijanski mediji jutros su "razapeli" članove bordo dijela Rima. Redom su kritikovali Fonsecu i njegove igrače, a Corriere dello Sport je posebnu vatru rigao prema Edinu Džeki.

"Neadekvatan kapiten. Edin je odličan igrač, njegovba historija u Romi je važna, ali on ne može biti kapiten ovog tima, a možda ni bilo kojeg drugog. Ako se u derbiju nađete nakon 20 minuta s dva gola zaostatka, zatim tri, emocionalna insuficijencija boli, to je udarac za oči i srce. Od kapitena do kapitena, od De Rossija do Džeke, doživljava se veliki pad", navodi se, a onda kreću još žešće kritike prema našem napadaču.


“Ovakav tim ne može postaviti tako mlitavog vođu na čelo čopora. To je znak predaje, odmah od trenutka kada ste mu stavili traku na ruku. Kapiten tima ne mora nužno značiti i tehnički lider već onaj koji zna kako vrisnuti u pravim trenucima. Takav uticaj nije došao od Džeke. Ravna linija, Samo poruke predaje …".


Iako je bh. reprezentativac toliko puta spašavao Romu, sada se smatra jednim od glavnih krivaca za težak poraz od Lazija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.