x

Nebojša Stefanović: Demonstranti su 30 minuta bacali suzavac na policiju, koja je imala naređenje i nije koristila suzavac! (Video)

Demonstranti su bacali suzavac na policiju 30 minuta. Policija je imala naređenje i nije koristila suzavac. Nekom je bilo potrebno nasilje, ali čuli ste ono što je predsjednik rekao, nasilje nikada neće pobijediti u Srbiji. Privešćemo svakog licu pravde ko se bude drznuo da ugrozi bezbijednost i imovinu - rekao je večeras ministar policije Nebojša Stefanović.

Nerede na ulicama više gradova u Srbiji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je ocijenio kao ogoljeno nasilje kojim je pokušano nasilno preuzimanje vlasti bez volje naroda i bez učešća na izborima. On je kazao da je u neredima u Beogradu povrijeđeno 10 policajaca, od kojih jedan teško koji je zadobio prelom obe noge. Stefanović je kazao da je policija bila mirna i nije reagovala sve dok im život nije bio ugrožen.


"Mogli ste da vidite od prvog trenutka, možda to nije bilo jasno juče, ali danas je mogao da vidi cijeli svijet, potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije koja je bila mirno povučena, koja je trpjela gađanje bakljama, kamenicama, ciglama, kamenicama od dva tri kilograma", rekao je Stefanović na konferenciji za medije.

On je dodao da je policija bila izložena pokušaju linča i da je počela da interveniše tek kada im je život bio u opasnosti, a nasilje nad njima postalo neizdrživo.


Ministar policije je kazao da su pripadnici policije napadani zaštitnim ogradama, lopatama i molotovljevim koktelima. Za policajca koji je teško povrijeđen i kome su obe noge polomljene rekao je da je povrede zadobio pošto je bio guran niz stepenice da padne.

"Policija je na normalan i racionalan način povratila kontrolu, preduzimala posebne mjere i radnje da bi građani Srbije imali slobodu", istakao je ministar policije.


"Privešćemo svakoga licu pravde, svakoga ko se bude drznuo da fizički ugrozi bilo kog čovjeka, ko bude ugrozio našu imovinu… Tražim da nadležna tužilaštva rade svoj posao… Molim ih da te postupke urade u skladu sa zakonom najbrže moguće, da ne čekamo pravdu predugo. Da građani vide da pravna država funkcioniše u Srbiji", kazao je Stefanović.

.

.

.

.

.

Izvor: N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.