x

Nekada je bolje ne priznati svoje osjećaje simpatiji: 6 situacija kada trebaš držati jezik za zubima

Iako se čini kao da je uvijek bolje reći svoje osjećaje jer nemaš što za izgubiti, u ovim situacijama imaš nešto za izgubiti. Nekada jednostavno nije pravo vrijeme.

Priznati nekom svoje osjećaje nije mala stvar. Treba hrabrosti za takav potez, pogotovo ako nisi sigurna ima li druga strana ikakve osjećaje prema tebi ili nikakve. Možeš biti odbijena, što mnogima zvuči kao kraj svijeta. I to je najgora stvar koja se može dogoditi. U većini slučajeva barem. Nekad su ulozi još malo viši. Postoje situacije kada je puno riskantnije priznati nekome osjećaje, jer osim što možeš biti odbijena, može biti još posljedica. Možeš izgubiti dragu osobu jer si ju povrijedila ili učinila odnos s nekim neugodnim. U ovim situacijama nije pravi trenutak da priznaš svoje osjećaje simpatiji.

1.Ako je to netko tko je već u vezi

Čak i ako si čula da imaju problema u vezi ili ti se čini da će uskoro prekinuti. Dok god je netko u vezi, nemoj se petljati u njihovu vezu. Koliko god da ti se sviđa, pričekaj da stvarno i dođe do prekida.

2.Bivšem dečku svoje najbolje prijateljice

Bivši dečki tvoje najbolje prijateljice ne bi trebali biti dečki koje ćeš gledati. Od svih na svijetu, to je onaj koji bi trebao ostati zabranjeno voće. Povrijedit ćeš svoju najbolju prijateljicu i učiniti vaš odnos pomalo neugodnim. Čak da ti ona i kaže kako ju nije briga, vjeruj, vjerojatno je. Ovo nikako nije u redu. Možda se zbog toga s vremenom i udalji od tebe.


3.Dečku koji ti je jasno dao do znanja da te gleda kao frendicu

Ako ti je svojim ponašanjem jasno dao do znanja da te friendzonao, očito mu se ne sviđaš na drugi način. Možda si mu draga i simpatična, ali ne onako kako bi ti htjela. Ako ćeš ići svejedno izjavljivati osjećaje, to te može koštati prijateljstva s njim. Možeš očekivati da mu više neće biti tako ugodno u tvom društvu i da bi se mogao početi udaljavati. Je li to cijena koju si spremna platiti?

4.Prijatelju s kojim se družiš godinama, od djetinjstva

Ovo je zeznuta situacija. Kada ti je netko prijatelj godinama, naravno da tu osobu ne želiš izgubiti. To se lako može dogoditi ako osjećaji nisu obostrani. Prijateljstvo će postati neugodno i s vremenom će puknuti. Ipak, što kada iznenada shvatiš da ti se sviđa? Ići mu samo tako odmah reći svoje osjećaje nije možda najpametnija stvar. Prvo ga testiraj i pokušaj indirektno saznati gleda li i on tebe tako. Lako po nečijem ponašanju možeš zaključiti sviđaš li mu se ili ne. Ako nisi sigurna, pozovi prijateljicu na druženje s vama i neka ti ona pomogne procijeniti.


5.Najboljem prijatelju svog bivšeg dečka

Prijatelji tvog bivšeg dečka, pogotovo njegov najbolji prijatelj, su zabranjeno voće. Znaš vjerojatno i sama da ako se zaljubiš u nekog njegovo frenda to može biti awkward za sve. S obzirom da bi ova situacija mogla biti neugodna za više ljudi – je li toga vrijedan? Ako je, onda mu kaži što osjećaš. S druge strane, ako si ne želiš komplicirati život, radije ga zaboravi.

6.Dečku koji ti je već rekao da mu se ne sviđaš

Kada ti netko jasno da do znanja da mu se ne sviđaš ili da nisi njegov tip, onda je svaki daljnji pokušaj samo gubljenje vremena. Ne možemo se svima sviđati. Ispast ćeš napadna i naporna, a to nije nešto što osvaja dečke. „Ne“ znači „ne“.


(Teen385)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.