x

Doktorica koja vraća Murrayja u vrh svjetskog tenisa

Nekadašnji šampion se vratio, a iza njegovog spektakularnog povratka stoji Eva Carneiro

Andy Murray godinama nije onaj stari, no nastupima u Madridu trenutno oduševljava.

Murray danas igra protiv Novaka Đokovića od 12 sati i bit će to okršaj starih rivala, bez obzira što je čuveni Britanac godinama ispao iz forme zbog povreda koje su ga maknule sa vrha.

Borio se Murray da igra tenis unatoč problemima s kukom, a zbog nove specijalne pozivnice zaigrao je na mastersu u Madridu. Iznenadio je igrama, pobijedivši Dominica Thiema i Denisa Šapovalova, a čini se da iza njegovih dobrih partija stoji Eva Carneiro, bivša doktorica Chelseaja, koja je imala skandal s Joseom Mourinhom.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, Murray i Eva sarađuju i nekadašnja doktorka Chelseaja daje Britancu savjete na polju medicine i pomaže mu da podigne nivo svoje igre.


Nakon njenih savjeta je bivši najbolji teniser svijeta počeo je da koristi specijalni suplement na bazi kolagena, što je očlito dalo efekta. Prvi podaci govore da je Britanac počeo znatno bolje da servira, čak 10 km/h brže nego što je to bilo 2017. godine dok je bio u punoj snazi.

Iako ima ugrađen metalni kuk zbog čega igra na sopstveni rizik, Murray je još brži na osnovnoj liniji i mnogi smatraju da je sada riječ o potpuno drugom teniseru, koji već polako podsjeća na one najbolje dane svoje karijere.

"Andy Murray je vrlo obrazovan i zainteresovan je za nauku i kako može da mu pomogne. Mi kao profesionalci iz oblasti medicine otkrivamo da su neke stvari za koje smo mislili da su nemoguće - ipak moguće kod njega", otkrila je Eva Carneiuro.


Vidjet ćemo hoće li Andy imati dovoljno snage da danas eliminiše favorizovanog Novaka Đokovića, koji ima 25:11 u ogledima sa Britancem.

Posljednji meč igrali su u Dohi, a tada je srpski teniser slavio u tri seta.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.