x

Činite li ih i vi?

Neke veze osuđene su na propast zbog ovih pet grešaka

Ko radi, taj i griješi, a ako radite ove najčešće greške u vezama, vjerovatno vas čeka i raskid!

#1 Prebrzo zaljubljivanje

Predivno je biti zaljubljen, ali ako se zaljubljujete prebrzo, velike su šanse da osoba u koju ste zaljubljeni neće moći pratiti vaš tempo – pa će pobjeći.

#2 Previše emocija, prerano

Neuzvraćeni osjećaji pogađaju obe strane – ako ih prerano pokazujete, a vaš partner još nije spreman na njih, povrijedićete i sebe i njega. Osoba koja ne može uzvratiti osjećaje često se osjeća toliko loše da želi raskinuti vezu prije nego što stvari postanu prekomplikovane.

#3 Ignorisanje problema

Ako na početku vidimo potencijalne probleme, a odlučimo da ih ignorišemo samo kako bismo ostali u vezi, ti problemi će vremenom samo rasti. Samo će u rijetkim slučajevima nestati, a puno češće će dovesti do raskida.

#4 Previše poruka

Dopisivanje je ključni dio svake moderne veze, ali to ne znači da ljudi imaju vremena da to rade cijeli dan. Ako jedna osoba šalje previše poruka i pokazuje nesigurnost ako ne dobije odgovor u kratkom roku, druga će brzo htjeti da izađe iz veze.

#5 Prebrz s*ks

Ne govorimo o trajanju (iako je i to problem), nego o prebrzoj odluci da se upustimo u intimne odnose. Istraživanja pokazuju da veze u kojima relativno brzo dođe do s*ksa traju puno kraće od onih u kojima parovi odluče da malo pričekaju.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.