x

Nema ništa i nikoga: Pomozite Ismetu iz Zavidovića da stane na noge! (FOTO)

Beskućniku Ismetu Brkaniću (23) iz Ribnice kod Zavidovića, koji je odrastao u lukavačkom Domu za nezbrinutu djecu „Dječije selo mira Turija“ i na radu u šumi teško povrijedio lijevu nogu, potrebna je vaša pomoć!

Zeničanka Sadina Mehić trenutno brine o ovom momku koji nema ništa i nikoga. Sadina moli ljude dobre volje da pomognu.

- Ismet je stradao u šumi pošteno zarađujući svoju koru hljeba. Ugrađeni su mu fiksatori i svako pomijeranje može da bude kobno. Zato mora mirovati. Pomozimo mu da stane na svoje noge, živi samostalno kao ranije i pronađe svoj put. Svaki vid pomoći bi mu dobro došao-poručuje Mehićeva za prvenovine.

Ona kaže da je Brkanić u privatnom smještaju, koji se finansira i od pomoći dobrih ljudi, a prije toga je dva puna mjeseca proveo u bolnici.

-Ja brinem o njemu, a Ismet ima i uslugu fizijatra. Taj čovjek mu besplatno vježba nogu kako bi mogao da hoda sa štakama -kaže za naš portal Mehićeva.


Podsjećamo, Brkanić je povrijedio nogu radeći u Olovu, nakon čega je hitno prebačen u Tuzlu.

-Pošto nije imao zdravstveno osiguranje, nisu ga htjeli operisati, već su ga prebacili u Zenicu. Sada je u zeničkom naselju Telami, koje je blizu bolnice, jer ga u mjesecu dva doktora posjećuju. Ja sam mu zdravstvenu knjižicu napravila preko Centra za socijalni rad u Zavidovićima –kaže Mehićeva i dodaje da je Brkaniću, nakon nesreće, noga ostala kraća za pet centimetara.

Ismet je u Dom za nezbrinutu djecu u Lukavcu bio smješten u 8. godini nakon smrti majke Senibe. Završio je Srednju ugostiteljsku školu, poslije čega nije imao ni posao ni smještaj, pa je bio prinuđen da zarađuje sječom šume. Upravo na tom poslu je doživio težak prelom butne kosti, koji nikako ne uspijeca da zaliječi nakon operacija koja nisu prošle kako bi trebalo

Za pomoć Brkaniću, ljudi dobre volje mogu se obratiti i Sadini Mehić na broj telefona 061/409-264. Može se pomoći i putem žiro-računa koji se nalaze na fotografijama.

.

.

.

.

.


.(prvenovine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.