x

Neobična verzija tosta s jajetom novi favorit za doručak

Jaja su jedna od najpopularnijih namirnica kada je u pitanju doručak. Zdrava, jednostavna za napraviti i jeftinija od nekih drugih opcija, većina se okreće upravo njima kada je u pitanju ovaj, za neke najvažniji, obrok u danu.

Do sada ste ih ih sigurno jeli kuhana, na oko, kao kajganu ili omlet i barem na još nekoliko načina. No, ako niste probali ovaj recept, onda ga svakako probajte. Bilo da koristite tost, krišku hljeba ili čak lisnato tijesto, sigurni smo da će vam se svidjeti!

Sastojci:

jaje

tost, kriška hljeba ili lisnato tijesto

maslac

so, biber

nariban sir 

Priprema:

Uz pomoć noža izrezati tanki sloj iz sredine tosta ili hljeba. Dovoljno velik da u njega stane jaje. Pomoću čajne kaščice lagano pritisnite tost prema dole da formira udubinu unutar izrezanog dijela. Postupak ponovite na onoliko tostova koliko želite pripremiti za doručak.

Začinite kruh solju i biberom

Razbite jedno jaje u svaku pripremljenu krišku. Začinite ga dodatno po želji. Maslac lagano nanesite na rubove tosta i na njega dodajte malo sira.

Lim za pečenje obložite masnim papirom i na njega stavite pripremljene tostove. Stavite u rernu na 180 stepeni na otprilike 10 do 15 minuta, odnosno dok jaje ne bude pečeno po želji.

Izvadite, poslužite toplo. Ukrasite po želji mladim lukom ili vlascem te dodajte po želji pored slaninu ili povrće.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.