x

Žele ga u još jednom italijanskom timu

Neočekivan poziv za Miralema Pjanića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) nije u planovima trenera Barcelone Ronalda Koemana za novu sezonu.

Iskusni vezni fudbaler otpisan je u katalonskom velikanu koji želi da ga se riješi do kraja prelaznog roka i spremni su ga pustiti potpuno besplatno.

Dosta se u proteklih nekoliko sedmica govorilo o odlasku Pjanića. Njegova želja je transfer u Juventus, ali ta opcija je definitivno i najteža.


Pored Stare dame iz Torina bh. fudbaler se povezivao sa Interom, Romom i Milanom, a ugledna Gazzetta dello Sport sada piše da bi ga u svojim redovima rado vidjela i Fiorentina.

Viole žele da naprave iskorak u odnosnu na prethodne sezone. Imaju namjeru oformiti tim koji će se boriti za vrh tabele i pokušat će da angažuju mnogo kvalitetnija imena.


Jedna od želja je, tvrdi Gazzetta, Miralem Pjanić. U Firenci su svjesni da bh. fudbaler ima ogromnu platu od osam miliona eura, ali su spremni pokušati da ga dovedu.

I sam Miralem sasvim sigurno želi da se saga sa Barcelonom što prije završi jer je i njemu dosta gledanja utakmica sa tribina ili sa klupe.

Protekle sezone to je u Barceloni bio čest slučaj. Koeman ga je znao često poniziti, ali je ipak skupio 30 nastupa od kojih su većinom bili ulasci sa klupe.

Deset dana ostalo je do kraja prelaznog roka i vidjet ćemo hoće li se Pjanić uspjeti izvući iz Barcelone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.