x

Zenica

Nesretan poraz rukometaša Čelika u Areni Husejin Smajlović! (Galerija)

U Zenici je odigrana utakmica prvog pretkola Kupa BiH u rukometu između domaćina, RK Čelik i premijerligaša iz Visokog, RK Bosna Ekoenergija.

Utakmica je odigrana od 13 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ pred oko 300 gledalaca

Pobjedu je ostvarila favorizovana ekipa visočke Bosne, ali nakon mnogo sreće u finišu utakmice.

REZULTAT: RK ČELIK – RK BOSNA EKOENERGIJA 33:34 (16:15);

Sudije su bili braća Irem Mešić i Irhad Mešić iz Sarajeva, a delegat Saša Sarajlić iz Zenice;

Isključenja: RK Čelik 12 minuta, RK Bosna Ekoenergija 12 minuta;

Sedmerci: RK Čelik 4 (4), RK Bosna Ekoenergija 8 (5);

Sastav RK Čelik i strijelci: Mario Filipović, Admir Bjelopoljak 3, Malik Delić 2, Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić 1, Tarik Kubat 1, Eldar Zukić, Dženan Hodžić, Mensur Hadžić, Ajdin Starčević 1, Muaz Kusić, Bakir Pirić 12, Velid Čelenka 1, Mirsad Čelenka, Mevludin Čehajić (19 odbrana i 1 gol), Faris Rujanac 11; (Glavni trener Ljubomir Filipović-Miki, pom.trener Amar Kobilica, službeno lice Pane Škrbić).

Najefikasniji u ekipi Čelika bili su Bakir Pirić sa 12 i Faris Rujanac 11 golova.

Golove za Bosnu su postigli: Kerim Čabaravdić i Faruk Vražalić po 7, Faruk Halilbegović 6, Mirza Ahmetaš i Mirza Mimić po 4, Harun Nazifović 3, Adnan Balta 2 i Hamza Karavdić 1 gol.

Rukometaši Čelika doživjeli su, zaista, nesretan, minimalan poraz rezultatom 33:34 od visočkog premijerligaša Bosna Ekoenergija, nakon velike borbe od prve minute. Domaći su pružili snažan otpor favorizovanim gostima iz Visokog, koji su imali više sreće u finišu utakmice. Zeničani su imali vođstvo u više od tri četvrtine utakmice.

Tok utakmice:

Domaći rukometaši odlično otvaraju utakmicu vođstvom od 4:0 na krilima odličnog golmana Mevludina Čehajića sa nekoliko odličnih odbrana. Vođstvo se povećava na 6:1, 7:2, pa je 9:5, 14:11, a u zadnjim minutama gosti smanjuju na 16:15, što je i rezultat prvog poluvremena.

Prvo izjednačenje od 17:17 zabilježeno je u 3.minuti drugog poluvremena, a prvo vođstvo gostiju od 23:24 bilježimo u 46′. U ostatku utakmic ekipe se smjenjuju u vođstvu, a gosti su imali najveće vođstvo od dva gola u dva navrata. Kod rezultata 33:33 golman gostiju zaustavlja udarac Čelikovog napada. Čelik je izgubio utakmicu u zadnjih devet sekundi, jer je Malik Delić izgubio loptu pred golom gostiju, a gosti su u tih devet sekundi postigli gol, praktično u zadnje dvije-tri sekunde utakmice za rezultat 33:34 za Bosnu.

Današnjoj utakmici prisustvovalo je oko 300 gledalaca, koji se polako vraćaju Čeliku i koji su gromoglasno pomagali Čeliku u najvažnijim dijelovima utakmice.

Junak utakmice bio je kapiten i golman Čelika, Mevludin Čehajić, koji je imao 19 odbrana (odbranio je čak tri penala) i postigao jedan gol u prvom poluvremenu.

Iz tabora domaćih imaju primjedbe na suđenje sudijskog dvojca iz Sarajeva, koji je, po njihovom mišljenju, bio naklonjen gostujućoj ekipi.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.