x

Nešto novo sa svjetske modne scene: Cipele s ogledalo potpeticom!

Brend Salvatore Ferragamo predstavio je kolekciju za sezonu jesen-zima 2019/20. pod nazivom Refracted.

Cipele i sandale su izrađene u različitim stilovima i bojama, ali objedinjuje ih jedna stvar – potpetice nepravilnog oblika koje interesantno odražavaju svjetlosne reflekse. Napravljene od ultra lake i izdržljive plastike koja je u proizvodnji prekrivena pocinkovanim metalnim omotačem. Oblik daje laser – sačinjen od kombinacije nepravilnih trouglastih elemenata.

Dakle, cipele, koje je zamislio kreativni direktor Paul Andrew, odražavaju svijet oko nas zbog nepredvidivog prelamanja svjetlosti. Linija se sastoji od pet modela – nappa kože, antilopa, lakirane kože i svilenog satena sa kristalnim vezom, a dostupne su i potpetice različitih visina: 1 cm, 5,5 cm i 8 cm.

Ideja je rođena kao logičan nastavak čuvene potpetice u obliku cvijeta – nastao na osnovu revolucionarne potpetice iz 1939. kolone, čiji je autor osnivač brenda – Salvatore Ferragamo.

“Kroz ovaj dizajn htio sam da ponudim odraz svijeta koji nas okružuje u 2019. godini. Zbog nepredvidive igre svjetlosti na površini, ova peta dizajnirana je da pokaže ljepotu i raznolikost – temeljne elemente filozofije ‘mozaici likova’, koja je već nekoliko sezona vodeća zvijezda našeg dizajnerskog tima. Svaki put kada pogledate Refracted petu, ona će izgledati potpuno drugačije. I u tome je njena snaga”, objasnio je dizajner.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.