x

meč sezone

Nestvarni brojevi Luke Dončića protiv Chicago Bullsa

Dallas Mavericksi su doživjeli uvjerljiv poraz od Chicago Bullsa rezultatom 117:101 na svom parketu, ali Luka Dončić je bio nevjerovatan.

Talentovani Slovenac je upisao novi triple-double i odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone, mada ni to nije pomoglo Mavsima da izbjegnu drugi uzastopni i ukupni šesti poraz u sezoni.

Dallas je bolje otvorio meč,. vodio sedam razlike, no onda Bullsi okreću stvari u svoju korist, pa na prvu dvominutnu pauzu odlaze sa plus četiri (23:27).

U drugoj dionici igre Bullsi prave prednost, a onda odlaze na dvocifrenu razliku, da bi napravili i maksimalnih +19 (58:39), a na poluvremenu su vodili 67:52.

Domaći tim više nije uspio da smanji zaostatak ni na jednocifren broj, pa je morao da čestita gostima iz Chicaga na ovom trijumfu.

Markkanen je predvodio Bullse sa 29 poena i 10 skokova, dok je Temple dodao 21 poen, a Yong je ubacio 15, dok je Poreter imao 14 uz devet skokova.

Dončić je ubacio čak 36 poena uz 16 skokova i 15 asistencija za 37 minuta provedenih na parketu. No, kako rekosmo, nije bilo dovoljno da se zaustave razigrani Bullsi. Porzingis ga je pratio sa 20 poena i osam skokova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.