x

Serie A

Neumoljivi Džeko strijelac u pobjedi Rome u Empoliju, Krunić igrao 90 minuta

Nogometaši Rome pobijedili su na Carlo Castellanu u okviru osmog kola Serije A ekipu Empolija rezultatom 2:0.

Roma je tako potvrdila dobru formu budući da im je ovo četvrta uzastopna pobjeda u svim takmičenjima, dok je Empoli u posljednjih pet kola osvojio svega jedan bod.


Znatno lošije je bilo prvo poluvrijeme, a jedinu priliku, osim Rominog gola, imao je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, kada je pucao neprecizno.

Ipak, devet minuta prije odlaska na odmor Roma je došla u vodstvo. Pellegrini je poslao centaršut, a N'zonzi je dobro skočio i udarcem glavom zatresao mrežu domaćina.


Na otvaranju drugog poluvremena obje ekipe su imale po dobru priliku. Prvo je Under pucao pored gola, a onda je Benacer pogodio stativu.

Pola sata prije kraja meča Empoli je imao šansu preko penala izjednačiti. Prethodno je sudija Mazzoleni morao ići do VAR monitora kako bi ustanovio da li je postojao penal. Ipak, Caputo je pucao loptu visoko iznad prečke.


Tragičar Caputo je nakon toga promašio još dvije velike prilike, a pred kraj meča neprecizan je bio i La Gumina iz dobre situacije.

Kazna za sve promašaje stigla je pet minuta prije kraja meča kada je neumoljivi Džeko zakucao loptu pod prečku za konačnih 0:2.

Naš napadač je postigao peti gol ove sezone u svim takmičenjima, a ima i dvije asistencije u devet odigranih utakmica. U poraženoj ekipi 90 minuta igrao je drugi bh. reprezentativac - Rade Krunić.


Roma je sada skočila na treće mjesto Serije A, dok je Empoli ostao na 18. poziciji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.