NEVIĐENA PREDSTAVA DOLAZI IZ NOVOG SADA: «IMA LI DEDA ODELO» U SUBOTU, 05.05. U 14.30 U POZORIŠTU MLADIH! ULAZ SLOBODAN!

05.05.2018 14:30

U sklopu Takmičarskog programa 4. Festivala dječije umjetnosti u subotu, 05. maja u 14.30 sati naša djeca mogu pogledati potpuno beslatno izvanrednu predstavu «Ima li deda odelo».

Pozorište mladih Novi Sad, nakon što su prošle godine dobili grand prix za najbolju predstavu, dolaze nam ove godine sa lutkarskom predstavom «Ima li deda odelo» koja na dosad neviđen način priča priču s kojom se većina djece suočavaju – gdje to odlaze duše voljenih nakon što nestanu iz naših života. Sjajna, sjajna, sjajna predstava!

Po motivima istoimene priče Ameli Frid, adaptirala Emilija Mrdaković. REŽIJA: Emilija Mrdaković, Pozorište mladih Novi Sad, Republika Srbija

Igraju: Slobodan Ninković i Neda Danilović

Namijenjeno publici starijoj od 6 godina. 6+

Trajanje: 40 min.

KRATKI OPIS: U predstavi “Ima li deda odelo?“ Pozorište mladih Novi Sad, inače dobitnici Planete Teatra na 3. FEDU u Sarajevu, bave se temom koja nije vesela, a ni privlačna, ali je prisutna u našim životima. Njemačka autorica Ameli Frid napisala je toplu priču o dječaku Bruni čiji je deda umro, a mi ansambl se potrudio da je pretoči u pozorišnu predstavu, jednako toplu i prijemčivu najmlađoj publici. Roditelјi nerado razgovaraju sa svojom djecom o smrti i izbegavaju tu temu do trenutka dok se u porodici ne desi nenadani gubitak. Psihlozi tvrde da vijest o smrti drage osobe djeci treba reći što prije, otvoreno, ali veoma pažlјivo, jezikom primjerenim uzrastu, jezikom koji će dijete razumjeti. U ovoj predstavi tragalo se za jezikom. Ansambl se bavio unutrašnjim svijetom djeteta njegovim razmišlјanjima izazvanim gubitkom volјene osobe. Mali Bruno u potrazi na svoja pitanja: „Gdje je deda?“, „Šta je to duša?“ i „Šta čovjek osjeća kad umre?“, saznaje dragocjene stvari o životu i o lјudima.

Ulaz je besplatan uz najavu na [email protected] ili 061 337 407.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.