x

Nevjerovatan nakit od drveta i smole!

Miha je umjetnik koji ručno izrađuje nakit od drveta i smole. Nedavno je počeo da dodaje opal u svoje radove. Rezultat je jedinstveni nakit koji liči na mali svijet s planinama, galaksijama i polarnim svjetlom.

Ono što je započelo kao strastveni hobi ubrzo je pretvoreno u nešto više. Početkom 2015. godine, Miha je obrađivao drvo starim rđavim ručnim alatima koje je naslijedio od oca. Njegov hobi se ubrzo pretvorio u opsesiju i svaki dio svog slobodnog vremena provodio je u radionici, često do kasno u noć.


Onda je slučajno počeo da korsiti smolu. Odmah se zaljubio u materijal i zamislio kakve sve predmete može napraviti od smole. Nakon što je radio sa drvetom, počeo je da kombinuje oba materijala i kreirao nakit koji je poklanjao prijateljicama.


Uz ohrabrenje prijatelja i porodice, odlučio je da otvori profil na Etsy shop-u… WoodAllGood i bio je oduševljen kada je saznao da i drugi ljudi vole njegove radove.


Nakit je dizajniran da bude jedinstven kombinujući dva suprotna materijala u jedno: smolu i drvo. Neki projekti uključuju i druge materijale kao što su prirodni i vještački proizvedeni kamen, dragocjeni i poludragi metali, kao i prirodni materijali kao što su suho cvijeće i mahovina.


Ovi komadi nakita će vas osvojiti na prvi pogled.



(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.