x

nestvarne scene

Nevjerovatne scene sa ulica Marakeša: Evo kako su Marokanci reagirali nakon gola za pobjedu protiv Portugala! (Video)

Fudbaleri Maroka režirali su još jednu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sjajni Marokanci su u četvrtini finala savladali Portugal (1:0) i plasirali se u polufinale.


Tako su ispisali historiju, jer prije njih nijedna afrička reprezentacija nije uspjela biti među četiri najbolje reprezentacije svijeta. Ostavili su Portugalce i njihovog kapitena Kristijana Ronalda (Cristiano) u suzama, a večeras će saznati s kim će igrati za finale, da li će to biti Engleska ili Francuska.


(Foto: EPA-EFE)

Marokanci su slavili na terenu nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a igrači i stručni štab su pali na sedždu.

Slavilo se i u njihovoj domovini. Brojni Marokanci su na ulicama Marakeša pratili utakmicu protiv Portugalaca, a nakon što je sudija označio kraj susreta, uslijedila je erupcija oduševljenja.


Sve generacije su izašle na ulice Maroka i mnogi od njih nisu mogli kontrolisati emocije. Radost, ponos i suze radosnice za marokanske fudbalere.

Nevjerovatne scene zabilježene su sa ulica Marakeša nakon što je Jusuf En Nesiri (Youssef En Nesyri) pogodio u 42. minuti, a na kraju se ispostavilo da je to gol vrijedan plasmana u polufinale.

,

,

,

,

,

,

,

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.