x

BOGATA KULTURNA BAŠTINA

Nevjerovatne zemlje Afrike koje trebate posjetiti

Afrika je bez sumnje jedan od najfascinantnijih kontinenata na svijetu. Uz živopisne gradove, nevjerovatnu kulturu i prekrasan krajolik definitivno je teško odlučiti koju zemlju posjetiti.

Mi vam donosimo spisak od pet zemalja koje u budućnosti ne biste trebali propustiti posjetiti.

Sejšeli

Ovaj veličanstveni otok ima reputaciju jednog od najslikovitijih odredišta na svijetu. Obloženi prekrasnim plažama, planinama i bujnim prašumama, Sejšeli su također dom jedinstvene faune i flore. Na najvećem otoku Mahe možete pronaći puno luksuznih odmarališta, barova i restorana.

Maroko

Jedno od najčarobnijih mjesta kada je riječ o Africi je Maroko. Maroko je dom najčarobnijih krajolika, prelijepih starih gradova koji su ispunjeni zadivljujućom kulturom. Njegova bogata i prekrasna baština čini ga jednim od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu. 

Južnoafrička Republika

Smještena na najjužnijem kraju Afrike, Južnoafrička Republika je savršena za sve one koji traže avanture vani. Ona ima neke od najboljih i najpopularnijih nacionalnih parkova i rezervata za igru ​​na svijetu. Uz toliko toga što treba učiniti i vidjeti, nikada nećete htjeti otići iz ove zemlje. Uprkos tome, užurbani i fascinantni gradovi širom zemlje ostavit će vas bez riječi svojom nevjerovatnom kulturom, hranom i prekrasnom prirodom.

Kenija

Nema sumnje da ovaj popis ne bi bio potpun bez spominjanja Kenije. U ovoj zemlji možete vidjeti divlje životinje izbliza, što donosi milione turista iz cijeloga svijeta. Njegovi izvrsni pejzaži također su dom nekih od najpoznatijih naroda i kultura na kontinentu, a svaki ima svoje jezike i tradicije.

Namibija

Namibija je još jedna prekrasna afrička zemlja ispunjena divljim pejzažima. Većina turista posjećuje Nambiju zbog prekrasnih krajolika i skrivenih dragulja koji čekaju da budu otkriveni.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.