x

Klupski rekord

Newcastle United doveo igrača od 70 miliona eura!

Vijesti iz Španije govore o senzacionalnom transfer Newcastle Uniteda!

Newcastle United je odlično ušao u novu sezonu sa pet bodova iz prva tri kola. U posljednjem meču Svrake su pokazale zube i šampionu Manchester Cityju.

Slavni engleski klub je tokom posljednjih mjeseci sastavio i više nego konkurentan tim što je pokazao i duel sa Građanima okončan rezultatom 3:3.

Međutim, Newcastle United se nema namjeru zaustaviti pogotovo sada kada novac ne predstavlja problem otkako klubom upravlja bogat PIF fond iz Saudijske Arabije.


Vijesti iz Španije govore da će novo pojačanje Svraka postati 22-godišnji napadač Real Sociedada Alexander Isak.

Ovaj 22-godišnji fudbaler će engleski klub koštati 70 miliona eura i bit će to najveći transfer u historiji Newcastle Uniteda.

Šveđanin je u svom ugovoru imao klauzulu od 90 miliona eura, ali s ekonomske strane ponuda Newcastle Uniteda se jednostavno nije mogla odbiti.


Transfer će biti ozvaničen u narednim danima pa će tako Eddie Howe na raspolaganju imati napadača koji je u Španiji igrao zaista odlično.

Dosadašnji rekorder bio je Bruno Guimares koji je Lyonu plaćen 45 miliona eura. Osim Brazilca od dolaska novih gazdi na St. James Park zimus su su stigli Kieran Trippier, Dan Burn i Chris Wood.

Što se tiče ljetnog prijelaznog roka Svrake su pojačali Nick Pope i Sven Botman, a 22-godišnji Isak će biti posljednje to ujedno i najvrijednije pojačanje do sada.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.