x

OSTALI SPORTOVI

NFL: Cincinnati i Giantsi ostvarili pobjede

Bengalsi su se žestoko namučili, ali su na kraju slomili otpor divizijskog rivala Baltimora 24:17 i plasirali se u polufinale Američke konferencije u NFL šampionatu.


Prošlogodišnji učesnici Superbowla bili su izraziti favoriti, jer za Baltimore nije igrao prvi quarterback Lamar Jackson. Međutim, Ravensi su skupo prodali svoju kožu.

Bio je to potpuno izjednačen meč, a odluka je pala u posljednjoj četvrtini. Pobjedu Bengalsima je donijela odbrana. Napravili su prvo fumble na rezervnom quarterbacku Huntleyu na jard od svoje end zone pri rezultatu 17:17, a onda su došli do lopte, koju je u end zonu rivala trkom od 98 jardi odnio Sam Hubbard.

Joe Burrow, quarterback Cincinnatija meč je okončao sa 209 jardi kroz vazduh i pasom za touchdown. Na drugoj strani Huntey je osvojio 226 jardi uz dva touchdowna i presječenu loptu.

Za mjesto u finalu AFC Bengalsi će naredne nedjelje gostovati Buffalo Billsima.

U NFC New York Giantsi su bili bolji u gostima od Minnesote 31:24. Saquon Barkley je na osam minuta prije kraja ušao u end zonu trkom od dva jarda i ispostavilo se odveo svoj tim na megdan Philadelphiji u polufinalu konferencije.

Minnesota je povela već u prvoj akciji 7:0, ali se New York brzo vratio sa dva touchdowna u prvoj četvrtini. Giantsi su konstatno imali prednost od tog trenutka. Kirk Cousins i drugovi su konstatno jurili rivala, uspjeli su da dođu do 24:24, međutim New York je našao put do trijumfa.

Blistao je Danijel James, quarterback Giantsa. Osvojio je 301 jard pasom uz dva touchdowna, plus je bio najbolji trkač svog tima sa 78 jardi. Cousins je također bio sjajan sa 273 jarde i dva pasa za touchdown, ali to nije bilo dovoljno da odvede svoju ekipu u narednu fazu playoffa.

Posljednji meč Superwild card vikenda odigrat će Tampa Bay i Dallas od 2.15 u noći između ponedjeljka i utorka.

(n1info.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.