x

Zenica

NFSBiH: Možemo očekivati pozitivne stvari od ove generacije!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
„U-21“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas odradili još jedan trening u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom.

U zenički Trening centar je sinoć stigao i Jusuf Gazibegović koji je danas trenirao sa saigračima, dok Vedran Vrhovac zbog povrede definitivno neće biti na raspolaganju selektoru Vinku Marinoviću za ovu reprezentativnu akciju.

Trener u stručnom štabu „U-21“ tima BiH Sanjin Alagić je optimističan kada je riječ o novoj generaciji mladih reprezentativaca: 


„Dobra stvar je što smo još ranije napravili kostur ekipe, jer smo i u prošlim kvalifikacijama zvali mlađe igrače koji su se privikavali na naš sistem rada. Tako da sada imamo lakšu situaciju jer će ovi koji su od ranije sa nama činiti okosnicu tima. Vjerujem da će nam biti lakše i u kvalifikacijama, da ćemo imati malo sreće u žrijebu, te da je jedan pozitivan period ispred nas.“

Alagić smatra da će predstojeća provjera biti korisna za tim:

„Sve igrače koje smo pozvali pratili smo i ranije. Oni su uglavnom prošli kroz sve naše omladinske selekcije, a ovo okupljanje će nam dobro doći da se igrači kroz treninge i utakmicu sa Azerbejdžanom još bolje upoznaju. Do početka kvalifikacija ćemo imati još jasniju sliku o ovoj selekciji.“



Foto : Pahuljko

Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.