x

Jedan od najplaćenijih igrača na svijetu

Nije ni čudo što je napustio Liverpool: Bild otkrio koliko će Mane zarađivati u Bayernu

Sadio Mane prije nekoliko dana potpisao je trogodišnji ugovor s minhenskim Bayernom.

Mane je odlučio da prihvati ponudu Bayerna jer smatra da mu je potreban novi izazov u karijeri nakon šest odličnih sezona koje je imao u dresu Liverpoola.

Iako su Redsi bili spremni da mu ponude novi ugovor na kraju je Mane to odbio i poručio je da želi da napusti klub. Bayern je odmah reagovao i uspio je da dogovori transfer vrijedan oko 35 miliona eura.

Mane je prije nekoliko dana zvanično predstavljen na Allianz Areni i potpisao je trogodišnji ugovor s Bavarcima, te će sada biti jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu.


Kako je Bild objavio Mane će inkasirati čak 60 miliona eura za trogodišnji ugovor u Bayernu što je impresivna cifra, te je to mnogo više novca nego što je imao igrajući za Liverpool.

Mane će u Bayernu godišnje zarađivati skoro 20 miliona eura, odnosno mjesečno će njegova plata biti 1.650.000 eura. To je velika razlika jer je u Liverpoolu zarađivao nešto više od 12 miliona eura godišnje.


U Bayernu je i dalje najplaćeniji Robert Lewandowski koji godišnje zarađuje oko 23 miliona eura, ali očekuje se da će Poljak ovog ljeta napustiti njemački klub jer je već zatražio transfer.

Prema pisanju njemačkih medija pored Manea platu od 20 miliona eura godišnje u Bayernu imaju još Manuel Neuer, Thomas Muller i Leroy Sane.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.