x

Žele razmjenu igrača?

Nije samo Juventus u igri: Poznato s kim još Barcelona pregovara oko Pjanića

Španski mediji sinoć su objavili da bi se Miralem Pjanić mogao vratiti u Juventus već ovog ljeta i to u novoj razmjeni igrača.

Pjanić je prošlog ljeta stigao iz Juventusa kao veliko pojačanje, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Međutim, ova razmjena igrača Barcelone i Juventusa se nije pokazala baš uspješnom za ove klubove.

Bh. reprezentativac nije igrao već dva mjeseca za Barcelonu, a ni Arthur se ne može pohvaliti da ima neku blistavu sezonu.

Sinoć su mediji u Španiji iznenadili informacijom da su Barcelona i Juventus bili u kontaktu i da je moguće da ponovo dođe do razmjene. Ovaj put Pjanić bi se vratio u klub iz Torina, a u suprotnom pravcu bi otišao Rodrigo Bentancur.


Međutim, jasno je da će Pjanić gotovo sigurno napustiti Barcelonu ovog ljeta i čini se da mu neće manjkati ponuda.

Već jutros katalonski Sport objavio je nove špekulacije, a ovaj put oni tvrde da bi Pjanić mogao završiti u Premiershipu. Barcelona u igri ima i razmjenu s Chelseajem koji je ljetos pokušao dovesti Pjanića iz Juventusa, ali im to nije uspjelo.

Čini se da u londonskom klubu nemaju ništa protiv dolaska Pjanića, a Sport navodi da je Barcelona pokazala interes za moguću zamjenu jer bi u suprotnom pravcu došao Jorginho.


Također, ovaj španski portal navodi da je interes za Pjanića pokazao i Inter, te da će biti zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti bh. reprezentativac jer je čini se jasno da kod Ronalda Koemana neće dobiti šansu za igru.

Pjanić je prije dva mjeseca imao posljednji nastup za Barcelonu u Ligi prvaka protiv PSG-a, dok je u španskoj La Ligi zadnji put igrao još 24. februara protiv Eibara.

Katalonski klub već večeras igra u gostima protiv Levantea meč 36. kola La Lige, ali čini se da je već sada jasno da Pjanić ni u ovom susretu neće dobiti priliku za igru.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.