x

Sjajan start Tottenhama

Nije sve u novcu, ima nešto i u ponosu: Čudesni Son je srušio skupocjene Građane

Prvo kolo engleskog Premiershipa donijelo je i prvi veliki derbi. Tottenham je bio domaćin Manchester Cityju i slavio je s 1:0.

Pep Guardiola je od prve minute poslao na teren najskupljeg Engleza u historiji. Jack Grealish, plaćen 100 miliona funti se na kraju i nije previše proslavio. U finišu je požutio, a ranije mu je Hugo Lloris sjajno odbranio.

Za Pijetlove nije igrao Harry Kane, zvanični razlog je što nije bio dovoljno spreman, dok se uveliko šuška da se u pozadini krije njegov transfer upravo u redove Građana.


U prvom poluvremenu bolji su bili gosti. Imali su nekoliko opasnih situacija. Fernandiho i Joao Cancelo nisu bili precizni u uvodnim minutama susreta. Kasnije je prijetio i Mahrez.

Tottenham bolje ulazi u drugi dio, a do vodstva stiže u 55. minuti kada lijep gol sa ivice kaznenog prostora postiže zaista lijep gol. 


Finiš utakmice je očekivano protekao u napadima Cityja. Prijetio je De Bruyne nekoliko minuta prije kraja, Lloris je opet bio na nivou.

Na kraju su se domaći uspješno odbranili i sezonu otvorili na najbolji mogući način, za razliku od Građana koji mogu žaliti što nisu osvojili najmanje bod.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.