x

Nikad objavljen intervju pokojnog Šabana Šaulića: Ovako je kralj narodnjaka govorio o svom životu 2018. godine!

Prije tačno godinu dana je tragično je stradao kralj narodne muzike Šaban Šaulić u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Mnogi i dalje pate zbog pjevača narodne muzike, a prije koncerta u Beogradu oktobra 2018. godine, pjevač je otkrio da li postoji nešto što nije ostvario za sve te godine uspješne karijere i ispunjenosti na svim poljima.

"Lično mislim da nema toga što nisam postigao u životu. Čini mi se da je sve, kako se kaže, potaman. Ne žalim se. Baš nijednog trenutka se nisam požalio ni na karijeru ni na sve što se dešavalo u mom životu. Tako da baš nemam ni za čim da žalim, sve je to teklo nekako svojim pravim, uzlaznim putem. Šta bih poželio više... Normalnu djecu, pametnu, inteligentnu, dobru, poštenu... Imam i tri unuka i dvije unuke, tako da sam nekako, čini mi se, baš super ostvaren čovjek. Nemam ni za čim da žalim niti bih mijenjao bilo šta u životu", rekao je tada.


On je opisao i kakav je život jednog Šabana Šaulića.

"Eto, jednom riječju, čovjek sa obavezama. Cijeli život. S puta na put, mikrofon, razne sale, dvorane, restorani, kafane, razna druženja... Tako da je to nekako prolazilo, ali moram reći da mi je sve to nekako i brzo prošlo. Čini mi se da sam još juče snimio prvu ploču, a sada je prošlo toliko godina, da neki jubilej slavim u Areni...", rekao je tada Šaban.


"Prosto ne mogu da vjerujem da je tako brzo prošlo, jeste da sam bio izuzetno mlad kad sam počeo (17 godina), ali je to tako brzo prošlo. Skoro nevjerovatno. Kao juče da je bilo. Sve je išlo nekako ubrzano, valjda me nosila i karijera i koncerti, druženja, putovanja... Neću da kažem da se žalim, ali mi je žao što tako brzo nekako ide, samo zbog toga", iskreno je i iz duše pričao Šaban te 2018. godine.

Šaban Šaulić preminuo je svega nekoliko mjeseci nakon ovog intervjua, 17. februara 2019. u 68. godini. Za sobom je ostavio suprugu Gordanu i troje djece; kćerke Sanelu i Ildu, i sina Mihajla.

.

.

.

.

..


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.