x

Nikada vožen – vrlo rijetki Nissan na prodaju

Kada su Nissan i Italdesign prije četiri godine odlučili da sklope partnerstvo o proizvodnji posebne dizajnerske serije kultnog GT-R-a, odlučili su da naprave ograničenu seriju vrlo posebnog primjerka GT-R50 by Italdesign.

Auto je zvanično predstavljen dvije godine kasnije, cijena je iznosila milion evra i svi primjerci su unaprijed rasprodati.

Posebni model je bio zamišljen da bi se obilježilo 50 godina modela GT-R i Italdesigna, a osnovu čini Nissan GT-R Nismo, podsjeća Jutarnji.hr.


Kupcima su ponuđene brojne kombinacije boja, kao što je Liquid srebrna metalik boja kao na ovom primjerku, a prodaje ga trgovac egzotičnih automobila Legendary Motorcars, gdje se navodi da je samo boja bila opcija od 25.000 evra, a primjera radi zadnje podesivo krilo dodatnih 35.000 evra.

Ipak osim uzbudljivog izgleda i specifikacije boje i enterijera ono najvažnije se nalazi ispod prednjeg poklopca: 3,8 litarski V6 s dva turba u ovom slučaju isporučuje 720KS i 780 Nm.


U oglasu stoji da automobil nikad nije bio vožen, kad je izašao iz pogona s opcijama je koštao 1,1 milion evra, a sadašnja cijena nije komunicirana. Biće zanimljivo vidjeti da li je vrijednost ovih automobila porasla od zatvaranja knjiga narudžbina u julu ili je nemogućnost specifikacije automobila prema ličnom ukusu smanjila njegovu vrijednost...


(B92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.