x

Paolo Di Canio se pita zašto ga je Napoli uopšte želio

"Nimalo me ne čudi što je Icardi otišao u PSG, taj klub je prirodni dom za igrače poput njega"

Jedan od najkontroveznijih likova evropskog fudbala s kraja prošlog i početka ovog vijeka, Paolo Di Canio, nakon dosta vremena je dao intervju za italijanske medije i to za napuljski dnevnik, Il Mattino.

Kako je Di Canio govorio za Il Mattino, morao se osvrnuti i na dešavanja u Napoliju - i imao je šta reći, posebno o interesu tima sa San Paola za Maura Icardija.

Transfer saga Maura Icardija poznata je svim ljubiteljima fudbala, a na kraju je argentinski napadač napustio Inter i otišao na posudbu u PSG.

Postojale su špekulacije da bi Icardi, koji je zajedno sa svojom suprugom i menadžericom Wandom izazvao mnoštvo kontroverzi ove godine, mogao i u Napoli, a Di Caniju nije jasno zašto bi trener poput Carla Ancelottija uopšte želio takvog igrača u svojoj ekipi.

"Zašto je Carlo Ancelotti želio nekoga poput Icardija u Napoliju? Nekoga ko nije u stanju izviniti se svojim saigračima zbog riječi svoje supruge/menadžera?", zapitao se Di Canio, pa nastavio:

"A i sa tehničke tačke... Maurito daje golove samo nakon centaršuteva, sa linije. Kada je u pitanju ostalo, on je nesposoban raditi bilo šta što bi moderni napadač trebao biti u stanju da uradi... Carlu je potreban kreativan napadač poput Mertensa".

Di Canio je istakao i da nije iznenađen što je Icardi na kraju završio u PSG-u.

"Ukoliko on sam ne postigne gol nikada ne pruža ruku saigračima... On u PSG-u? Nisam nimalo iznenađen što je otišao tamo jer je taj klub prirodno stanište za nedisciplinovane fudbalere", istakao je Di Canio.

Na kraju je Di Canio zaključio da je Fernando Llorente, koji je ovog ljeta stigao pod Vezuv, puno bolji izbor za Ancelottija i Napoli.

"Llorente je bolji od Icardija. On je pokazao karakter kada je iskoristio Kaneovu povredu, ali ostao skroman i odlučan nakon toliko vremena na klupi u Tottenhamu", izjavio je Di Canio, pa dodao:

"U špicu, sa Mertensom i Insigneom iza njega, dvadeset minuta prije kraja, on može promijeniti sve".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.