x

dala prijedlog

Nina Badrić: Umjesto pjevačima za doček, uplatite novac bolesnoj djeci!

Pjevačica Nina Badrić ovoga puta nije tražila “pomoć muzičarima” već je na društvenoj mreži Instagram pokrenula sasvim drugačiju akciju.

Naime, ona je na svom Instagram profilu predložila da novac koji je bio planiran za doček, bude uplaćen za liječenje bolesne djece, jer zbog pandemije održavanje skupova nije moguće.

“Hajde sada pošto nema organizovanog dočeka Nove godine, da svaki grad izdvoji novac i uplati za liječenje bolesne djece. Širi dalje”, napisala je pjevačica.


Brojni njeni pratioci podržali su ovu akciju komentarišući kako bi to bio najpametnije uložen novac.

Podsjetimo, pjevačica Nina Badrić je krajem jula istakla kako od njenog posla ne živi samo ona, već najmanje 15 porodica, te kako su mnogi muzičari u posljednjih nekoliko mjeseci ostali gladni.


“Posljednjih pet mjeseci nisam imala nikakvih prihoda. Kako ja, tako i 14 ljudi koje zapošljavam. To znači da nijednu kunu nisu dobili ni članovi njihovih porodica. Niko od nas ne traži milostinju. Molimo da nam se omogući da radimo i pošteno zaradimo svoj novac. Ako se našao način za ugostitelje i pojedine festivale, ne vidim u čemu je problem da se i nama otvore vrata za posao”, rekla je Nina tada za Jutarnji list.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Nova.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.