x

Nisam muslimanka i ne zovem se Maida, ja sam ponosna Srpkinja: Maya Berović progovorila o svom porijeklu!

Maja Berović kaže da nije muslimanka i da se ne zove Maida, kao što mnogi misle, već je ponosna Srpkinja. Jedna od najpopularnijih pjevačica na Balkanu odlučila je da progovori o svojoj vjeri...

- Ja sam Srpkinja i ponosim se time! Kada smo se moj suprug Alen Dragosav i ja vjenčali 2016. godine, obavili smo to u pravoslavnoj crkvi na grčkom ostrvu Rodos. Velika nam je želja bila da ceremonija bude baš u našoj crkvi, jer veoma poštujemo vjeru i tradiciju - priča pop pjevačica.

Berovićeva dodaje da nije istina da joj je pravo ime Maida, kao što se spekulisalo.

- Izvinjavam se, a ko je Maida? Moje jedino i pravo ime je Maja - jasna je pop zvijezda.

Jedna od najvećih zvijezda na Balkanu objasnila je i zbog čega je tri godine sa ijekavice naprasno prešla na ekavicu.


- Vidim da neki ljudi stalno pokušavaju da okrenu cijelu priču na nacionalnost, a to najviše mrzim. Nisam tip osobe koja voli da se raspravlja, ali mi je bitno da se neke stvari razjasne. Pjesmu "Pauza" sam 2016. godine otpjevala na ekavici jer sam do tada često imala problem kada sam numere radila sa autorima iz Beograda. Tekstopisci u Srbiji pričaju i rade na ekavici, pa je teško kada pjevate po nekom drugom dijalektu. Zato sam odlučila da više ne mijenjam tekstove zbog jezičke barijere., nego da pređem na ekavicu - kaže pjevačica.


Maja je istakla da ljude ne gleda po tome kako govore i koje su vjere.

- To na kom jeziku pjevam nema nikakve veze sa korijenima, nacionalnošću ili vjeroispoviješću. Vrlo dobro znam odakle odakle sam, ko sam i ne vidim stvarno zašto je nekome problem na koji način nešto pjevam. Ne mislim da je nešto bolje ili lošije ako je na ovom ili onom dijalektu, isto tako ne mislim da neko više vrijedi ako priča ovako ili onako - zaključuje Berovićeva.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Informer)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.