x

Nisu ga pustili na sahranu! Suprug preminule porodilje ne može da dođe sebi: Ni zbogom joj nisam rekao, bruka i sramota!

- Makedonci me nisu pustili da odem na sahranu moje Brankice, da se posljednji put oprostim od nje, da joj kažem zbogom! Bruka i sramota! Ovako priča neutješni Branislav Ivanović, suprug preminule porodilje Brankice Gigovski Ivanović (35) iz Vranja, koja je poslije bitke sa koronom, 28. jula preminula u Kliničkom centru u Nišu, a sahranjena 30. jula u Kumanovu.

Branislav kaže da njegova Brankica nije još imala srpsko državljanstvo i da je dogovoreno da bude sahranjena u rodnom Kumanovu. Znao je, kako kaže, da će mu za putovanje u Makedoniju biti potreban negativan PCR test.

- Nisam znao da će sahrana da bude tako brzo. Otišao sam da se testiram, ali papir sa negativnim PCR testom nije stigao i nisam mogao da putujem. Mogli su Makedonci da me puste samo na sat vremena, ako treba i uz policijsku pratnju! Mnogo boli što nisam moju Brankicu ispratio na vječni počinak. Nisu mi dali da je vidim posljednji put, da se oprostimo... Samo da su me pustili da priđem na deset metara, da budem blizu nje. Da su se bar malo potrudili da budu ljudi - očajan je Branislav.


Nastavio je da opisuje agoniju kroz koju je prošao.

- Bio sam potpuno šokiran i sluđen što moje žene više nema, a još sam morao da jurim raznu dokumentaciju, jer je ona bila makedonska državljanka. Datum sahrane nismo odmah znali, tako da mi ništa ne bi značilo ni da sam se odmah testirao. Oni ne priznaju brze testove, samo PCR! Kada smo saznali da će sahrana da bude već 30. jula u Kumanovu, odmah sam se testirao. Nažalost, test nije mogao da bude gotovo tako brzo, ali mogli su da naprave izuzetak! Mogli su da provjere u bazi podataka da sam se testirao, da se povežu sa našim organima, mogli su da me puste na određeno vrijeme. Da me oni sprovedu do groblja, uz policijsku pratnju, ako je potrebno. Mogli su da me čuvaju. Bilo šta, samo da budem na njenoj sahrani. Osjećam veliku bol zbog toga - ogorčen je Brankičin suprug.


Na pitanje kakav je bio njihov brak, drhtavim glasom otkriva:

- Najsretniji na svijetu! Voljeli smo se mnogo. Ona je bila najvoljenija žena, a ja muškarac! Mogu da kažem da rijetko ko je imao takvu vezu i brak. Imali smo mnogo planova, tek smo počeli da živimo i uživamo, ali eto šta me snađe. Sada se molim da mi sin ozdravi i da bude dobro - kaže Branislav.

Nesretna žena, neposredno prije smrti, bila je negativna na virus korona. Uspjela je da se izbori sa zarazom, ali je došlo do komplikacija.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.