x

Njegovo veličanstvo crveni džemper

Decembar, ali i januar, između ostalog, poznati su kao mjeseci tokom kojih svoju garderobu volimo prilagoditi prazničnom periodu. Tako se nerijetko odlučujemo za kupovinu popularnih novogodišnjih i božićnih džempera koji sadrže razne poprilično kičaste ukrase i detalje. Ako niste ljubitelj tako upečatljivih komada, divan porodični prizvuk možete postići i jednostavnim basic komadima, a crveni džemper je definitivno jedan od njih.

Crvena boja jedna je od hrabrijih i uzbudljivijih odabira u stilskom izražaju, a njeno kombinovanje postaje privlačan zadatak svakoj zaljubljenici u modu. Privlači pažnju, a osim u klasičnom duetu s crnom, bijelom i džinsom, pronaći ćete je kao modernog i zabavanog pratioca roze i sive. Osim u vidu odjevnih artikala, u ovom periodu jednako snažan pečat ostavlja i u vidu modnog dodatka. Bez obzira na to igrate li na klasiku ili želite iskočiti iz komfort zone, crveni tonovi su odabir koji će popraviti dan, obojiti ulice grada i pomoći da se osjećate samopouzdano.


Crvene džempere nosimo bez obzira na praznike, ali moramo priznati da je ipak najdraži u spomenutom periodu. Riječ je o komadu koji se s lakoćom kombinuje u brojnim varijantama, od onih dnevnih opuštenih pa sve do nešto upečatljivijih. Crveni džemper nosimo s omiljenim patikama i gležnjericama ili pak lepršavom suknjom, odnosno kožnom mini suknjom, a sve zajedno na kraju je najbolje zaokružiti predimenzioniranim kaputom. Crvena boja je sama po sebi vrlo dominantna i upečatljiva, stoga ako se odlučite za takav džemper, imajte na umu da vam nije potrebno puno drugih detalja ili uzoraka kako biste izgledali posebno, već se odlučite za jednostavne odabire koji će naglasiti ono najljepše.


Takođe, što se tiče kroja samog džempera, volimo klasične varijante, ali i one nešto drugačije, pa tako nisu isključeni modeli sa zanimljivim ovratnikom, mašnama ili čak poluotvorenim leđima za posebne prilike. Osim toga, možete prilagoditi i dužinu džempera te ga nositi s remenom ili neobavezno u formi opuštene haljine.  


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.