x

fatalnoj mirnesi nikako da uđu u trag

Njemačka policija vjeruje da se Mirnesa krije na Balkanu, dobili su dojave da je u BiH!

Već tri mjeseca policija traga za Mirnesom S. rođenom Bešlić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je 14. oktobra iz kompanije za transport novca ukrala milion eura.

Međutim, čak ni nakon toliko vremena, policija joj ne može ući u trag.

Kako je portparolka policije Ilona Bon izjavila za njemački RTL, policija vjeruje da se Mirnesa S. krije negdje na Balkanu.

Naime, tokom božićnih i novogodišnjih praznika dobili su više od 150 dojava, gdje se sugeriše da je vjerovatno pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.


Podsjetimo, Mirnesa S.je imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. Još uvijek nije objašnjeno na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac.

A, da je vjerovatno imala pomoć pri krađi vjeruju mnogi, a među njima i njen bivši radni kolega Ivan Angelov, koji za RTL izjavio da je prvo bio šokiran:


- Da, prvo sam bio šokiran. Ali, istovremeno, ne mogu reći da sam bio iznenađen. Uvijek je govorila da više ne želi da radi, da samo želi da se provodi - rekao je on.

Mnogi njeni prijatelji vjeruju da je imala pomoć u svemu tome.


Angelov dodaje da je bila u stanju da uradi sve za svog muškarca, pa vjerovatno nije sama sve to organizovala. Na pitanje da li misli da Mirnesa treba da se preda, on odgovara:

- Ne znam da li je taj novac vrijedan svega toga - kaže on.


Iz policije podsjećaju da je i dalje aktuelna nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

- Nagrada je 37.500 eUra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji - saopštila je policija u Stutgartu.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.