x

Njemački grad o kojem se malo priča, a mogao bi vas oduševiti

Subote su posebno šarene i vesele u Hannoveru. Osim klasične tržnice na kojoj možete isprobati razne njemačke, ali i internacionalne specijalitete, tu je i buvljak koji se održava u svim vremenskim uvjetima...

Hannover, glavni grad njemačke pokrajine Donje Saske, još nije ispunio svoj turistički potencijal. Bez obzira na to što se ne nalazi na popisu najpoželjnijih gradova, Hannover je pravi njemački biser i bez gužvi i hordi turista ima još više čari. Što ga čini posebnim?

Trg koji je dobio ime po vlasniku kavane

Sam centar grada izgleda kao tipični stari grad mnogih njemačkih gradova. Guste kuće s fasadama u njemačkom stilu okružuju uske uličice, prolaze i trgove pune kafića i dućana. Idealno za laganu šetnju i upoznavanje grada s povremenim zastojima na kavi. Svakako otiđite i na Trg Kropcke, koji dijeli ime s kafićem i satom. Zanimljivo je da je trg ime dobio po kafiću koji je ovdje otvoren 1869. Njegov je vlasnik Wilhelm Kropcke bio voljen i poštovan, pa su, nakon što su trg i kafić ratom uništeni, odlučili trg nazvati prema njemu.

Prekrasna izvana i iznutra

Izgrađena početkom 20. stoljeća, Nova gradska vijećnica od koje nećete moći odvojiti pogled nešto je što vrijedi posjetiti. Zidovi su visoki 40-ak metara s prekrasnim stepeništima sa svih strana. Osim što se možete diviti ljepoti ove građevine, možete i na maketama vidjeti kako je Hannover izgledao prijašnjih godina. Njegov se izgled mijenjao, a posebno je narušen tijekom Drugog svjetskog rata. Tada je zapravo razrušen u potpunosti.

Iz ptičje perspektive

Kao šećer na kraju, ova će vam vijećnica biti polazište za najbolji pogled na grad. S vrha njezine kupole možete uživati u pogledu na Hannover i susjedna područja, a naziru se i planine Harz. Budući da je u vijećnici moguće vidjeti izgled grada u prijašnjim godinama, s ove je točke moguće uočiti promjene i shvatiti o kakvom je dinamičnom tempu povijesti riječ.

Vesele subote u Hannoveru

Subote su posebno šarene i vesele u Hannoveru. Osim klasične tržnice na kojoj možete isprobati razne njemačke, ali i internacionalne specijalitete, tu je i buvljak koji se održava u svim vremenskim uvjetima. Smješten je uz rijeku Leine kraj istoimene palače.

Barokni vrtovi

Pravo su otkriće Hannovera vrtovi Herrenhausen, koji se sastoje od vrtova Great Garden, Berggarten, Georgengarten i Welfengarten. Jedni su od najvažnijih povijesnih vrtova u Europi. U njima se u ljetnim mjesecima odvijaju glazbene večeri. Prošećite vrtovima, obiđite kraljevsku palaču i pronađite muzej, pećinu koju je izradila Niki de Saint Phalle te skrivene detalje ovih prekrasnih vrtova.

Jedan je od načina na koji možete doći do Hannovera vlak iz Zagreba s presjedanjem u Münchenu. Druga je opcija da se na ovaj put odlučite iz Frankfurta, do kojeg možete doći avionom i put za Hannover nastaviti vlakom.  


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.